אומ"ץ דורשת לקדם חקיקה מתאימה באופן מידי על-מנת לסייע למי שמשלמים מחיר יקר על מחדל אוקטובר 23
תנועת אומ"ץ: "לשחרר מיד 6 מיליארד שקלים המוחזקים כ"בני ערובה" במשרדו של גפני ולהעבירם מיד למשפחות הנעדרים, החטופים והשבויים"
אומ"ץ דורשת לקדם חקיקה מתאימה באופן מידי על-מנת לסייע למי שמשלמים מחיר יקר על מחדל אוקטובר 23 ∙ התנועה קוראת לסייע גם למשפחות העובדים הזרים שנחטפו ע"י חמאס ∙ יו"ר אומ"ץ פליצ'ה פלד: "יש לפעול למען כל נפגעי הטראומה, לרבות חברי קיבוץ או ישוב שבו נרצחו משפחות שלמות"
לאחר למעלה משבועיים של הלם, הפוליטיקאים מתחילים למלא את תפקידם בהובלת המדינה בשעה קשה זו. 83 חברי כנסת חתמו על הצעת חוק לפיה משפחות הנעדרים, החטופים והשבויים ממתקפת החמאס יהיו זכאיות לתגמולים מהמדינה, כל עוד לא נודע גורלם של יקיריהם או שטרם שוחררו מהשבי.
נציגי תנועת אומ"ץ בכנסת, עו"ד מוטי שנאבל ושלמה קלדרון, יו"ר לשכת המבקרים הפנימיים בישראל לשעבר, בחנו את הצעת החוק והביעו תמיכה. יו"ר אומ"ץ, פנחס פליצ'ה פלד, קרא לזרז את הליכי החקיקה: "יש לקדם את כל שלבי החקיקה שבנדון, שכן המשפחות נמצאות במצב ביניים. לכן, יש לקצר את תהליך החקיקה ולהוציאו לפועל". נכון לעכשיו, ההצעה מונחת על שולחן הכנסת לקריאה ראשונה. בתנועה קוראים גם להעביר למטרה חשובה זו את הכספים הקואליציוניים שניתנו לסיעות החרדיות, בסך 6 מיליארד ₪. כספים אלה מוחזקים ע"י משה גפני, יו"ר ועדת הכספים בכנסת, כ"בני ערובה".
בנוסף, מבקשים באומ"ץ מחברי הכנסת לא לקפח את משפחות העובדים בעלי האזרחות הזרה אשר נחטפו. על-פי פרסומים שונים, כ-50 עובדים תאילנדים ואחרים מוחזקים ע"י חמאס, ולדעת תנועת אומ"ץ היחס כלפיהם חייב להיות זהה ליחס כלפי בעלי אזרחות ישראלית. כמו כן ציין פליצ'ה פלד כי יש לקדם סיוע גם לקהילות בעוטף עזה שספגו פגיעה אנושה: "היו מקרים בהם נרצחו משפחות שלמות. נפגעי הטראומה הם גם החברים, השכנים וחברי הקיבוץ או הישוב. חובת המדינה לתמוך גם בהם".