חגיגה לבנה על המים…

ב"קראון איריס" יחגגו בשבועות בארוחה חלבית מעשי ידי השף שהכין ממאות ליטרים חלב ושמנת ומכ-2 טון של גבינות מיוון , איטליה, צרפת, הולנד, שוויץ, ספרד, קפריסין וישראל
חג השבועות מאופיין בארוחות של מוצרי חלב ונקרא גם חג המים. ב"קראון איריס" של "מנו ספנות" יתחברו שני אלה לחגיגה "לבנה" ומפוארת, שבה יקחו חלק בליל החג כ-1,800 נוסעי אוניית הפאר שיעשו את דרכם בים לרודוס, היעד הראשון בהפלגת החג.
שף האוניה וצוות המטבח המיומן, כבר החלו בהכנות לארוחת הערב החלבית, בה ישתמשו בין השאר בכ-200 ליטר שמנת , 300 ליטר חלב טרי וכ-200 ק"ג חמאה ובכ-20 סוגים שונים של גבינות. מ-7 מדינות.
באגף הגבינות ישתמשו בכ-2 טון גבינות ממיטב התוצרת מארצות שונות: מאיטליה 120 ק"ג של מוצרלה רכה וגמישה, 80 ק"ג של כדורי מוצרלה ו-85 ק"ג של לבנה. 60 ק"ג של פרמזן – גבינה קשה, גרגירית עם טעם עשיר. 120 ק"ג של גבינת ריקוטה – רכה וטרייה עם טעם מתוק קל . כמו כן יעשה שימוש ב-120 ק"ג מסקרפונה -גבינה עשירה ושמנתית ליצירת קינוחים כמו טירמיסו .
מצרפת יעשו שימוש ב-85 ק"ג של גבינת בריי – שמנה ועדינה, עם קליפה לבנה אכילה, ב-60 ק"ג קממבר -הדומה לבריי אך עם טעם חזק יותר וכן ב- 80 ק"ג של רוקפור – גבינה כחולה וחמוצה העשויה מחלב כבשים .
משוויץ הביאו 60 ק"ג של גבינת גרוייר -גבינה קשה עם טעם אגוזי .120 ק"ג של אמנטל – גבינה עדינה ומעט מתוקה עם חורים גדולים ו- 60 ק"ג של גבינה שווייצרית – הידועה בחורים הייחודיים שלה ובטעם עדין ואגוזי .
מהולנד הגיעו: 200 ק"ג של גאודה – חצי קשה עם טעם מתוק מעט, מיוון 200 ק"ג של פטה – גבינה מפוררת ומלוחה העשויה מחלב כבשים או עיזים , מקפריסין 120 ק"ג של חלומי- גבינה חצי קשה השומרת על צורתה כשצולים אותה, מספרד 60 ק"ג של מנצ'גו – גבינה קשה וחמאתית העשויה מחלב כבשים. כמו כן יעשה שימוש ב-120 ק"ג של גבינה כחולה – המאופיינת בוורידים כחולים ובטעם חזק וחמוץ . זאת בנוסף למאות ק"ג של גבינות שונות מישראל. כל הגבינות כשרות.
בנוסף ייהנו האורחים ממבחר של דגים הכולל 800 ק"ג של סלמון. 440 ק"ג של דגי ים ו-400 ק"ג של פילט דג גרופר.
ליצירת הקינוחים יעשה שימוש בכ- 9,000 ביצים וב-120 ק"ג של שוקולד. בנוסף יהיו בארוחה תוצרת טרייה של 800 ק"ג אבטיחים, 600 ק"ג ענבים מזנים איכותיים, 800 ק"ג פירות עונתיים מעורבים וכמות דומה של ירקות טריים מעורבים.
צוות של 650 איש משרת את המפליגים "ב"קראון איריס" שבה 750 חדרים, 11 קומות, 6 מעליות,5 מסעדות, 2 בריכות שחיה, 2 בריכות ג'קוזי, מגלשת מים, קולנוע, חדר כושר, מגרש כדורסל, ספא, דיוטי פרי, קזינו, ברים וטרקלינים, אולמות מפוארים ועוד. צילומים: מ.ל.תחגיגה לבנה על המים…
ב"קראון איריס" יחגגו בשבועות בארוחה חלבית מעשי ידי השף שהכין ממאות ליטרים חלב ושמנת ומכ-2 טון של גבינות מיוון , איטליה, צרפת, הולנד, שוויץ, ספרד, קפריסין וישראל
חג השבועות מאופיין בארוחות של מוצרי חלב ונקרא גם חג המים. ב"קראון איריס" של "מנו ספנות" יתחברו שני אלה לחגיגה "לבנה" ומפוארת, שבה יקחו חלק בליל החג כ-1,800 נוסעי אוניית הפאר שיעשו את דרכם בים לרודוס, היעד הראשון בהפלגת החג.
שף האוניה וצוות המטבח המיומן, כבר החלו בהכנות לארוחת הערב החלבית, בה ישתמשו בין השאר בכ-200 ליטר שמנת , 300 ליטר חלב טרי וכ-200 ק"ג חמאה ובכ-20 סוגים שונים של גבינות. מ-7 מדינות.
באגף הגבינות ישתמשו בכ-2 טון גבינות ממיטב התוצרת מארצות שונות: מאיטליה 120 ק"ג של מוצרלה רכה וגמישה, 80 ק"ג של כדורי מוצרלה ו-85 ק"ג של לבנה. 60 ק"ג של פרמזן – גבינה קשה, גרגירית עם טעם עשיר. 120 ק"ג של גבינת ריקוטה – רכה וטרייה עם טעם מתוק קל . כמו כן יעשה שימוש ב-120 ק"ג מסקרפונה -גבינה עשירה ושמנתית ליצירת קינוחים כמו טירמיסו .
מצרפת יעשו שימוש ב-85 ק"ג של גבינת בריי – שמנה ועדינה, עם קליפה לבנה אכילה, ב-60 ק"ג קממבר -הדומה לבריי אך עם טעם חזק יותר וכן ב- 80 ק"ג של רוקפור – גבינה כחולה וחמוצה העשויה מחלב כבשים .
משוויץ הביאו 60 ק"ג של גבינת גרוייר -גבינה קשה עם טעם אגוזי .120 ק"ג של אמנטל – גבינה עדינה ומעט מתוקה עם חורים גדולים ו- 60 ק"ג של גבינה שווייצרית – הידועה בחורים הייחודיים שלה ובטעם עדין ואגוזי .
מהולנד הגיעו: 200 ק"ג של גאודה – חצי קשה עם טעם מתוק מעט, מיוון 200 ק"ג של פטה – גבינה מפוררת ומלוחה העשויה מחלב כבשים או עיזים , מקפריסין 120 ק"ג של חלומי- גבינה חצי קשה השומרת על צורתה כשצולים אותה, מספרד 60 ק"ג של מנצ'גו – גבינה קשה וחמאתית העשויה מחלב כבשים. כמו כן יעשה שימוש ב-120 ק"ג של גבינה כחולה – המאופיינת בוורידים כחולים ובטעם חזק וחמוץ . זאת בנוסף למאות ק"ג של גבינות שונות מישראל. כל הגבינות כשרות.
בנוסף ייהנו האורחים ממבחר של דגים הכולל 800 ק"ג של סלמון. 440 ק"ג של דגי ים ו-400 ק"ג של פילט דג גרופר.
ליצירת הקינוחים יעשה שימוש בכ- 9,000 ביצים וב-120 ק"ג של שוקולד. בנוסף יהיו בארוחה תוצרת טרייה של 800 ק"ג אבטיחים, 600 ק"ג ענבים מזנים איכותיים, 800 ק"ג פירות עונתיים מעורבים וכמות דומה של ירקות טריים מעורבים.
צוות של 650 איש משרת את המפליגים "ב"קראון איריס" שבה 750 חדרים, 11 קומות, 6 מעליות,5 מסעדות, 2 בריכות שחיה, 2 בריכות ג'קוזי, מגלשת מים, קולנוע, חדר כושר, מגרש כדורסל, ספא, דיוטי פרי, קזינו, ברים וטרקלינים, אולמות מפוארים ועוד. צילומים: מ.ל.ת
Leave a reply
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.